Vinnere

Det er spilt totalt 61 sesonger av Europacupen og Champions League. I løpet av disse sesongene har fotballklubber fra 10 forskjellige land kunne heve pokalen over hodet. Tilsammen har de syv landene Spania, Italia, England, Nederland, Portugal, Tyskland og Frankrike gått seirende ut av så mange som 58 sesonger. De siste tre vant Romania, Jugoslavia og Skottland.

Mange vil si at Frankrike har vært mest uheldig når det kommer til Champions League turneringen. Landet har hatt lag med i 6 finaler, og kun vunnet ett trofè (Olympique Marseille, 1993). Det er ikke mye å være stolt over. Det var franske Gabriel Hanot som overtalte UEFA til å starte europacupen for lag tilbake i 1950, noe han kanskje angrer på i dag. Nå viser det seg at Olympique Marseille gjorde bestikkelser og ble diskvalifisert i 1994. Dette har ført til mye diskusjon om seieren året før gikk etter regelboken.

Mange klubber har vunnet turneringen mer enn en gang. Den klubben med flest titler er Real Madrid med 11, etterfulgt av Milan med syv. Barcelona, Bayern Munchen og Liverpool har alle fem titler hver. Deretter finner vi nederlandske Ajax med sine fire og Manchester United og Inter med tre hver. Det er fire klubber som har gått av med seieren to ganger, Juventus, Nottingham Forest, Benfica og Porto. I tillegg er det 10 klubber som har vunnet Champions League en gang.
Ser vi tilbake på 1992/93 sesongen, da navneendringen var et faktum, ledet Real Madrid mot Barcelona bare 5-4 i liga seiere.

I fjor gikk finalen helt til straffespark, hvor Real Madrid trakk det lengste strået mot Atlético Madrid. Førstnevnte vant dermed sin 11 tittel, noe som er rekord i Champions League sammenheng.

Champions League Medal

Favoritter til å vinne Champions League 2016/17

Det er fortsatt et stykke igjen til den store finalen på Millennium Stadium i Cardiff, Wales og ettersom Real Madrid er regjerende mester skal de kjempe hardt for å beholde tittelen.
Storfavoritter som Manchester City, Arsenal og Sevilla måtte pakke sakene sine etter kampene i åttendelsfinalen. Den store overraskelsen var at Leicester City slo ut spanske Sevilla, og dermed møter Atlético Madrid i kvartfinalen. Det kom ikke som noen bombe at Arsenal røyk ut i åttendelsfinalen, dette har også skjedd de seks foregående årene.

Etter at åttendelsfinalene var ferdigspilt ble det kjent at Atlético Madrid møter Leicester City i kvartfinalen, Borussia Dortmund møter Monaco, Bayern Munich skal ut mot regjerende mester Real Madrid og Juventus skal bryne seg mot det spanske laget Barcelona.

Av disse åtte lagene er det to som skiller seg ut som favoritter til å kunne heve pokalen over hodet, regjerende mester Real Madrid og Barcelona. Det er også en mulighet for at tyske Bayern Münich kan overraske alle og ta seg helt til finalen, men de møter tøff motstand i kvartfinalen.
Vi får svaret på hvilke lag som tar seg til semifinalen i løpet av april, og slik det ser ut i dag er det en stor sannsynlighet at enten Barcelona, Bayern Munich eller Real Madrid vil gå seirende av matten 3 juni.