Manchester City

‘The Blues’ jakter sin første Champions League tittel i 2016/17 sesongen. Tidligere vant Manchester City Premier League i 2011/12 og 2013/14. Denne sesongen kommer til å handle mye om deres nye trener Pep Guardiola og spillerne Kevin de Bruyne og Sergio Aguero. I tillegg ser det ut som Nolito er i toppform og øser inn med mål. Det gjenstår å ser hvilken taktikk Pep velger, men det kan godt være at vi ser Nolito i startelleveren i sesongens Champions League kamper.

Manchester City sparker igang sin sjette Champions League sesong. Det har derimot ikke vært mye å juble for ettersom de kun èn gang har klart å komme lengre enn kvartfinalen. Forrige sesong vant City sin gruppe, der de møtte Juventus, Sevilla og Borussia Mönchengladbach. Deretter danket de ut både Dynamo Kiev og Zlatan sitt lag, PSG. I år er laget sterke kandidater til å nå langt i Champions League.

Manchester City Symbol

Laget 2016

Det virker som Joe Hart kommer til å erstatte Claudio Bravo som førstekeeper i startoppstillingen til Manchester City. Forsvaret er mer eller mindre det samme som fjorårets sesong, og består av Kolarov, Sagna, Company, Clichy, Mangala og Zabaleta. Klubben kjøpte Johnstone for ikke lenge siden, og han ble plassert rett inn i startelleveren.

På midtbanen finner vi De Bruyne, Gundogan, Sterling, Fernando, Fernandinho, Nasri, Silva, Zintjenko og Yaya Toure. Mens angrepsposisjonene består av Nolito, Agüero, Bony, Sané og Iheanacho.

Champions League odds

Hører man på spill ekspertene er Manchester City en av de fem favorittene til å vinne Champions League. Oddsen ligger på mellom 12 og 15 hos de fleste spillselskap. Velger du å satse penger på at City går videre til åttendelsfinalen kan du få tilbake 1.25 ganger pengene. De to største favorittene i gruppen er City og Barcelona.

Manchester City Crowd

Gruppekamper i Champions League

Gruppe C ble av mange kalt ‘dødens gruppe’. Det var ingen av lagene i pott nummer 4 som ønsker å havne i gruppe med Manchester City, Borussia Mönchengladbach og Barcelona. Til slutt var det den skotske klubben Celtic som trakk det korteste strået.

Kampene for gruppe C startet med Barcelona mot Celtic og Manchester City mot Borussia Mönchengladbach. For den andre runden dro City til Glasgow for å spille mot Celtic. Med gode resultater for City klarte de å avansere til åttedelsfinale etter kun 4 omganger.

Fakta Manchester City

Land: England
By: Manchester
Seire i Champions League: Nei, en tittel i Cupvinnercupen 1969/70
UEFA ranking: 13
Spillerverdi i følge Transfermarkt: 604 millioner euro
Beste spillere: De Bruyne, Sergio Aguero, Sterling, Silva, Kompany, Yaya Toure
Trener: Pep Guardiola
Kallenavn: Blues, Citizens, City
Hjemmebane: City of Manchester Stadium og Etihad (55,100 tilskuere)
Grunnlagt: 1880
CL 2016/17 Gruppe: Gruppe C