Barcelona

Laget fra den spanske byen med samme navn er stjernespekket, og det er ikke uten grunn at de er favoritter til å vinne Champions League. Millioner av fans over hele verden venter i spenning for å se om Barcelona klarer å heve trofeet over hodet nok en gang. De har kun klart dette èn gang de siste fem sesongene. MSN trioen er klar for avspark i noe som kanskje er Iniesta sin siste sesong for Barca. Det er store forventninger til unggutten Munir og hans muligheter til å score mange mål. Det er nok mange i Catalonia som er ivrige etter å se Barcelona slå Real Madrid i den kommende finalen. Sist gang de møttes i Champions League sammenheng var i mai 2011.

FC Barcelona Stadium

Laget 2016

Det store spørsmålet som mange stiller seg er om det er Barcelona eller Real Madrid som har det beste laget. Det er like vanskelig å svare på som, hvilken fotballspiller er den beste i verden. Cristiano Ronaldo eller Messi? Barcelona er per i dag den nest dyreste laget i verden, og er rangert på tredjeplass over Europas beste klubblag.

Det spanske laget styrket sin tropp i forkant av gruppespillet i Champions League. De signerte kontrakter med portugisiske André Gomez som kom fra Valencia, Denis Suárez fra Villareal og franske Samuel Umtiti fra Olympique Lyon. I tillegg virker det endelig som om Lucas Digne og Sergi Samper endelig får tillit på førstelaget.

Fire spillere har forlatt Barcelona til fordel for andre klubber, Vermaelen, Sandro Ramirez, Bartra, Dani Alves og Adriano. Claudio Bravo signerte med Manchester City i slutten av august 2016, noe som betyr at Stegen ikke må konkurrere om rollen som førstekeeper.

Trener Luis Enrique har et førsteklasses lag til disposisjon og har alle sjanser til å stikke av med seieren i Champions League 2016/17. Det er nesten ikke behov for å presentere spillerne. Du kjenner mest sannsynlig til det du trenger å vite om Messi, Neymar, Suárez, Rakitic, Pique og Iniesta.

Champions League odds

Det kommer ikke som noen bombe at oddsen for at Barcelona skal vinne Champions League er lav. Dette er til tross for at Real Madrid er regjerende mestere og har en minst like eksklusiv spillerstall. I følge spillselskapene på nett får du fire ganger innsatsen om Barcelona går av med seieren i juni. Dersom du liker å spille på sport vet du også at oddsen endrer seg etter hver kamp, så du bør holde øynene åpne for å finne de beste tilbudene hos dine favoritt spillsider.

Barcelona Players

Gruppekamper i Champions League

Gruppespillet i Champions League 2016/17 er ikke en enkel match for Barcelona. I følge ekspertene er gruppe C også kjent som ‘Group of Death’, hvor Manchester City er et av de sterkeste lagene for tiden. Treneren Pep Guardiola har sikkert et eller to kort i ermet for å slå den spanske motstanderen. Bortekampene mot Borussia Mönchengladbach og Celtic kan også by på utfordringer.

Fakta Barcelona FC

Land: Spania
By: Barcelona
Seire i Champions League: Ja, fem titler (1991/92, 2005/06, 2008/09, 2010/11, 2014/15)
UEFA ranking: 3
Spillerverdi i følge Transfermarkt: 747 millioner euro
Beste spillere: Suarez, Messi, Neymar, Iniesta, Piqué
Trener: Luis Enrique
Hjemmebane: Camp Nou (99,354 tilskuere)
Grunnlagt: 1899
Kallenavn: Blaugrana
Gruppe i Champions League 2016/17: Gruppe C