Engelske lag i Champions League

Engelske lag i Champions League

Engelske lag har de siste årene slitt i den gjeveste klubbturneringen i verden, men blant annet trenerlegenden Carlo Ancelotti har fortalt i et nyhetsintervju at han tror og håper at engelske lag skal kunne hevde seg denne sesongen. I fjor ble det en slags opptur da Manchester United slo Ajax i Europa League-finalen.
For anglofile nordmenn er det dog gledelig at det er hele fem engelske lag med i turneringen i år. Samtlige lag har spennende managere og har styrket seg foran årets sesong. Forhåpentligvis vil Ancelotti få rett og de vil hevde seg ute i Europa denne sesongen.

Fem engelske lag

Nettstedet pl-guide.com har en god Premier League Guide om du vil lese mer inngående om alle de engelske lagene. Chelsea, Tottenham, Manchester City, Liverpool og Manchester United er alle kvalifisert til gruppespillet per dags dato. De tre førstnevnte kvalifiserte seg direkte gjennom gode tabellplasseringer i fjorårets Premier League, mens Liverpool måtte ut i kvalifisering og slo Hoffenheim over to kamper. Manchester United kvalifiserte seg ved å vinne Europa League i fjor.

Det er bare Spania som tidligere har hatt hele fem lag med i turneringen. Det var for to år siden da Sevilla ble femte i ligaen, men kvalifiserte seg, som Manchester United, ved å vinne Europa League.

Gruppene er klare

Forrige uke ble gruppene trukket i idylliske Monaco og fotballinteresserte nordmenn satt i spenning for å få vite hvem de engelske lagene skulle spille mot. Det beste stedet å sjekke ut alle gruppene er på UEFA sine offisielle hjemmesider. Liverpool og den karismatiske treneren deres, Jürgen Klopp, skal spille mot Spartak Moskva, Sevilla og Maribor. Maribor burde bli grei skuring, mens Spartak Moskva kan bli vanskelige å slå på hjemmebane. Sevilla er en utfordring og har tidligere vist at de har europeiske ambisjoner.

Manchester United bør også være nokså fornøyde med sin trekning, de skal spille mot Benfica, Basel og CSKA Moskva. Alle disse lagene bør Manchester United slå etter vår mening, dog har Benfica vist seg å være en vanskelig nøtt å knekke for Mourinho sitt mannskap tidligere.

Tottenham endte i den vanskeligste gruppen, uten tvil. De skal spille mot regjerende mestere Real Madrid, Dortmund og APOEL Nikosia, som hadde en overraskende god Champions League i 2012. Med tanke på Tottenham sin manglende erfaring i europeiske turneringer ser dette svært vanskelig ut for Dele Alli og resten av laget.

Manchester City møter Feyenoord, Sjakthar Donetsk og Napoli. Sjakhtar Donetsk har en del erfaring fra Europaspill og er spesielt vanskelige å møte på deres hjemmebane. Napoli er et godt italiensk lag, men burde ikke greie å slå et styrket Manchester City lag.

Hvem har styrket seg før sesongen?

Hvem har styrket seg før sesongen?

Mellom 2005 og 2012 var minst et engelsk lag med i syv av åtte finaler i Champions League. I tre sesonger var også tre av de fire semifinalistene engelske storklubber. Etter denne perioden har det blitt stopp.

Vi mener at de engelske lagene har styrket seg kraftig foran denne sesongen. Blant annet har Pep Guardiola sitt prosjekt i Manchester har fått tid til å bli vant med systemet hans og de har hentet både Mendy og Bernardo Silva fra Monaco som presterte over all forventning i fjorårets utgave av Champions League.
Jûrgen Klopp sitt Liverpool signerte Mohamed Salah fra Roma før sesongen, og den fotrappe egypteren har scoret i alle kampene han har startet i Premier League. Angrepsrekken bestående av Firmino, Manè og Salah ser fryktinngytende ut og bør greie å skape problemer for de fleste i Europa. Dog vil det være et alvorlig skudd for baugen om Coutinho drar til Barcelona.

Manchester United har styrket seg med signeringen av Lukaku fra Everton. Han har allerede scoret tre mål på tre kamper, og er en mer eksplosiv og bevegelig spiss enn hva Zlatan var. Laget bør være utfordrere for tittelen både i England og Europa.

Chelsea har gjort få signeringer, men har mistet Costa og fått inn Morata fra Real Madrid. Allikevel ser de noe svakere ut enn i fjor, men det kan dog endre seg når Hazard er tilbake fra skade. Hans samarbeid med Morata på topp bør bli spennende å følge med på, uansett virker det som laget er for svakt til å vinne den gjeveste turneringen i Europa.

Tottenham har hatt en litt trå sesongstart på Wembley, hvor folk har begynt å snakke om «Wembley forbannelsen». Harry Kane har enda ikke scoret sitt første ligamål og laget har sett litt svakere ut enn i fjor. De er også i den vanskeligste gruppen i turneringen, så vi regner dessverre med en rask exit for Tottenham-laget.