Borussia Dortmund

En ting de fleste fotballentusiaster husker er de fantastiske semifinalene mellom Borussia Dortmund og Real Madrid våren 2013. Polske Robert Lewandowski hamret inn fire mål i hjemmekampen hvor sluttresultatet ble 4-1. I returoppgjøret måtte Real virkelig gå i kjelleren for å klare å komme seg videre. Disse kampene har gått inn i bøkene som klassiske Champions League oppgjør.

Thomas Tuchel er nå hovedtreneren for Borussia Dortmund, og stiller med en ung og dyr spillertropp. Gjennomsnittsalderen på spillerne er 25 år. Hos Bayern er spillerne i gjennomsnitt 2 år eldre. Dortmund er den nest beste klubben i tysk fotball. Når finalen blåses i gang i juni er det nøyaktig 20 år siden klubben vant sin eneste Champions League seier noensinne. Denne gangen var det Omar Hitzfeld som var trener og Karl-Heinz Riedle sto for de fleste målene. Dette vil tyskerne gjerne feire med en ny seier på Millennium Stadium i Cardiff.

Borussia Player

Laget 2016

Laget som Borussia Dortmund stiller med er ikke like fantastisk som erkerivalene Bayern München, men er den trettende dyreste i verden. Er Tuchel heldig og unngår de største klubbene i sluttspillet er det en god sjanse for at de kan nå helt til finalen i Champions League.

To målvakter kjemper om plassen mellom stengene, men foreløpig er det sveitsiske Roman Bürki som er lagets førstekeeper. Det er ikke umulig at vi får se M’gladbachs Yann Sommer vokte målet i noen kamper også. Til å forsvare målet stiller Dortmund med blant annet Bartra, Durm og Piszczek. Andre spillere der er verdt å holde et øye med er Bender, Kagawa og Mangala på midtbanen og Al Ghaddioui, Ramos, Reus og Aubameyang foran på banen.

Selv i Champions League sammenheng er Borussia Dortmund et sterkt lag. Derimot er ikke spillerne like godt kjent internasjonalt som spillere fra Bayern, Real Madrid, Barcelona og andre engelske toppklubber.

Champions League odds

Borussia Dortmund er rangert som nummer åtte når det kommer til sannsynlighet for å vinne Champions League. Spillselskaper velger å gi mellom 17 og 20 ganger pengene dersom det tyske laget stikker av med seieren i Cardiff i juni. Dette er mer enn hva du får om du setter pengene på Arsenal, Sevilla eller Tottenham. Hvis vi skal tro på spillselskapene har Juventus, Manchester City, PSG og Atletico en litt større sjanse enn Dortmund.

Borussia Stadium

Gruppekamper i Champions League

De tre første kampene i gruppespillet vil være relativt enkle for Borussia Dortmund. Derimot kan de tre neste by på en større utfordring.

Det tyske laget bør ikke ha noe problem med å gå seirende ut av de to første kampene mot Legia Warszawa og Sporting Lisboa på hjemmebane. Det kan bli et tøffere oppgjør når bortekampen mot Sporting Lisboa går av stabelen 18 oktober. Deretter venter to kamper mot Real Madrid, hjemme den 27 september og på Santiago Bernabeu 7 desember.

Fakta Borussia Dortmund

Land: Tyskland
By: Dortmund
Seire i Champions League: En seier i 1996/97 og en finale 2012/13
UEFA ranking: 7
Spillerverdi i følge Transfermarkt: 339 millioner euro
Beste spillere: Pierre-Emerick Aubameyang, Marco Reus, Mario Götze, André Schürrle, Sokratis, Kagawa, Dembele, Bender
Trener: Thomas Tuchel
Kallenavn: Die Schwarzgelben (De sorte og gule), Der BVB og Die Borussen
Hjemmebane: Westfalenstadion (81,300 tilskuere)
Grunnlagt: 1909
CL 2016/17 Gruppe: Gruppe F