Bayern München

Det har vært svært stille rundt Bayern München og dere spillere i sommer. Både Robben og Ribery var savnet under EM i Frankrike. Alaba, Lewandowski og Müller har ikke vist seg fra sin beste side. Kun Boateng og Neuer fikk ros fra ekspertene. Carlo Ancelotti overtok jobben som hovedtrener 1 juli, og det blir spennende å se hvilke endringer italieneren har gjort med laget.

Fra 2013 til 2016 var det Pep Guardiola som sto for ledelsen og treningen av det tyske laget, men en av de viktigste titlene mangler fortsatt, en seier i Champions League. Den italienske nykommeren har fem Champions League seire, to som spiller og tre som trener. Derfor er det mange som tror at Bayern endelig skal lykkes denne sesongen.

Bayern München Supporters

Laget 2017

Det tyske laget styrket troppen før 2016/17 sesongen med Mats Hummels som kom fra Borussia Dortmund og Renato Sanches fra Benfica. Sistnevnte spilte fantastisk for Portugal under EM og er spådd til å bli den neste store fotballstjernen. I tillegg valgte Ancelotti å gi Niklas Dorsch og Fabian Benko mulighet til å trene og spille med førstelaget. Tidligere har begge spilt på Bayern München sitt andrelag.

Det er også noen sentrale spillere som har valgt å forlate klubben til fordel for nye utfordringer. Dette inkluderer midtbanespilleren Mario Götze, som scoret det avgjørende målet i VM-finalen 2012 og Medhi Benatia som er på lån til Juventus. Dette byr derimot ikke på store problemer for klubben, da Bayern har flere spillere i verdensklasse som enkelt kan trå til.

I målet finner vi Die Roten Manuel Neuer som er en av verdens beste målvakter. Forsvaret består av kapteinen Philipp Lahm, Alaba, Boateng, Rafinha, Hummels og Badstuber. Bayern har samlet noen av verdens beste spillere på midtbanen, blant annet nye Sanches, Ribery, Robben, Xabi Alonso og Vidal. På topp finner vi Ancelotti Muller, Lewandowski, det unge talentet Coman og amerikanske Green.

Champions League Odds

Det er ofte lave odds for at Bayern vinner Champions League, og i år ser det ut som at de fleste spillselskapene er enig. Det tyske laget er nummer to på listen over Champions League favoritter 2016/17. Så det gjelder å satse på gruppespillet som starter i september 2016.

Gruppekamper i Champions League

Bayern München starter sitt eventyr mot russiske Rostov på hjemmebane 13 september 2016. En halv måned senere reiser de til Madrid for å møte Diego Simeone og hans Atlético Madrid. Noe som ser ut til å bli den tøffeste kampen i gruppen. I tillegg møter det tyske laget PSV Eindhoven i gruppespillet.

Bayern er klare favoritter til å vinne gruppen og oddsen på at de får videre til åttendelsfinalen er ekstremt lav.

Fakta Bayern München

Land: Tyskland
By: München
Seire i Champions League: Fem titler, den seneste i 2012/13
UEFA ranking: 2
Spillerverdi i følge Transfermarkt: 582 millioner euro
Beste spillere: Manuel Neuer, Franck Ribéry, Robert Lewandowski, Arjen Robben, Xavi Alonso, Philipp Lahm, Alaba, Boateng, Vidal og Thomas Müller
Trener: Carlo Ancelotti
Kallenavn: Der FCB, Die Roten
Hjemmebane: Allianz Arena (75.000 tilskuere)
Grunnlagt: 1900
CL 2016/17 Gruppe: Gruppe D