Atlético Madrid

Etter at Diego Simeone tok over som hovedtrener i 2011 har Atlético Madrid hatt stor suksess. Det hele startet faktisk i 2009/10 sesongen hvor Los Rojiblancos vant Europaligaen etter to scoringer av Diego Forlán i finalen mot Fulham. To år senere vant Atlético Madrid samme liga, da med seier over Athletic Bilbao. Finalen gikk av stabelen i Bukarest og Madrid vant 3-0 etter to nettkjenninger av Falcao.

Etter at Diego Simeone tok over trenerrollen har Atletico Madrid spilt to Champions League finaler, begge mot Real Madrid. Dessverre endte begge med et sviende nederlag, tap etter ekstraomganger i 2014 og tap på straffespark i 2016. Den foreløpige største suksessen til klubben etter at Simeone tok over, er seieren i La Liga 2013/14. De to siste sesongene har Atlético endt på tredjeplass i den øverste divisjonen i Spania. Denne plasseringen garanterer plass i Champions League.

Atletico Madrid Players

Laget 2016

Atlético Madrid har vært heldige og klarte å beholde alle de sentrale spillerne etter at overgangsvinduet stengte i 2016. De styrket laget med midtbanespillerne Nico Gaitan fra Benfica og Diogo Jota fra Pacos de Ferreira, spissen Kevin Gameiro fra Sevilla og høyrebacken Sime Vrsaljko.

Tre spillere har forlatt klubben. Høyrebacken Jesús Gámez ble solgt til Newcastle United, mens Argentinere Cranevitter og Vietto ble lånt ut til Sevilla. Det er svært få spillere som velger å bytte klubb, noe som tilsier at de er svært fornøyd med nåværende trener Diego Simeone. Han har skapt et spennende lag som jobber godt sammen. Dette bevises sesong etter sesong.

Champions League odds

Atlético har klart å nå finalen i Champions League i 2014 og 2016, men måtte se seg slått av Real Madrid i kvartfinalen i 2014/15 sesongen. Mange tror at det er store sjanser for at de til slutt vil stikke av med seieren, men dette er ikke tilfellet. Bookmakere rangerer Atlético Madrid som nummer seks, like bak Manchester City. Du kan få 15 ganger pengene du satser om du velger å sette dine penger på at Atlético Madrid stikker av med seieren i år. Dette er gode odds for et lag som har vært veldig nærme å kunne heve pokalen over hodet.

Atletico Madrid Supporters

Gruppekamper i Champions League

Mange vil si at Atlético ikke hadde flaksen på sin side under Champions League trekningen. Laget endte i samme gruppe som Bayern München, PSV Eindhoven og Rostov. Dette er tøft når man ser på reisetider og kvaliteten på klubbene de skal møte. Atlético Madrid er favoritt i gruppe D, sammen med Bayern München. Derimot er både PSV og det russiske laget Rostov tøffe motstandere som på mange måter har muligheter til å sanke ett poeng eller to.

Fakta Atlético Madrid

Land: Spania
By: Madrid
Seire i Champions League: Ingen
UEFA ranking: 4
Spillerverdi i følge Transfermarkt: 500 millioner euro
Beste spillere: Griezmann, Godín, Juanfran, Koke, Oblak
Trener: Diego Simeone
Hjemmebane: Vicente Calderon (55 000 tilskuere)
Grunnlagt: 1903
Kallenavn: Los Colchoneros (madrasser) og Los Rojiblancos (de røde og hvite)
CL 2016/17 Gruppe: Gruppe D