Arsenal

Seieren i Cupvinnercupen i 1993/94 står på toppen av merittlisten til den verdenskjente fotballklubben Arsenal. På 2000-tallet spilte ‘The Gunners’ seg til den store finalen i UEFA-cupen i mai 2000 og Champions League finalen i 2005/06 men måtte se seg slått av Galatasaray og Barcelona. Fra 2003/04 sesongen har det på mange måter hvilt en forbannelse over the engelske laget når det kommer til Champions League. Samme sesong tapte de kvartfinalen mot Chelsea og de neste årene har de røket ut i åttendelsfinalen hele seks ganger på rad under Arséne Wenger. To ganger mot Barcelona og Bayern og mot Milan og Monaco.

Arsenal Supporters

Laget 2016

Arséne Wenger gjør sitt nittende forsøk på å vinne Champions League med Arsenal denne sesongen. Det vil være svært vanskelig å få ballen i mål for motstanderne med Petr Cech i mål, og lagkaptein Mertesacker i forsvar sammen med Koscielny, Gibbs, Holding, Gabriel, Debuchy og Bellerin.

Midtbanen til Arsenal består av flere gode spillere som Ramsey, Ozil, Xhaka, Santi Cazorla, Oxlade-Chamberlain og Wilshere for å nevne noen. Vi håper at angrepet skal stå for mange av målene i de neste kampene. Her hersker spillere som Giroud, Walcott, Welbeck og Sanchez.

Champions League odds

Tatt i betraktning at Arsenal aldri har lykkes i Champions League sammenheng er oddsen for at de kan løfte trofeet over hodet i Cardiff til sommeren er relativt høy. Før Champions League sparkes i gang har bookmakere rangert Arsenal som nummer ni med en odds for seier på hele 26.00. Dette er noe lavere enn oddsen til Tottenham og Sevilla, men litt høyere enn Borussia og PSG.

Gruppekamper i Champions League

Etter gruppetrekningen ble det klart at Arsenal havnet i gruppe A, sammen med sveitsiske Basel, Ludogorets Razgrad fra Bulgaria og Zlatan sin tidligere klubb Paris Saint-Germain (PSG). To lag går videre fra gruppen, noe som Arsenal pleier å ha under kontroll.

Det engelske laget har klart å avansere fra gruppespillet i hver turnering siden Champions League-systemet ble endret i 2003/04 sesongen. Det er derfor lave odds på at Arsenal går videre til åttendelsfinalen i februar / mars 2017.

Arsenal

Fakta Arsenal

Land: England
By: London
Seire i Champions League: Ingen
UEFA ranking: 11
Spillerverdi i følge Transfermarkt: 477 millioner euro
Beste spillere: Ozil, Sánchez, Giroud, Cech, Ramsey
Trener: Wenger
Hjemmebane: Emirates (60 000 tilskuere)
Grunnlagt: 1886
Kallenavn: The Gunners
CL 2016/17 Gruppe: Gruppe A