Juventus

Juventus vet en ting eller to om hvordan det er å vinne Europas største klubbturnering. Sist gang det italienske laget kunne heve trofeet over hodet var for 21 år siden da de sto ut Real Madrid i kvartfinalen og vant på straffer mot Ajax i finalen på Olympiastadion i Roma.

En annen finale som mange husker er 2015-finalen når Barcelona og Juventus møtes til dyst. Nok en gang klarte Juventus å slå ut Real Madrid, denne gang i semifinalen. Til slutt ble det et 1-3 tap mot Barcelona, men Juventus ble hyllet for sin opptreden og spill. I fjor vant laget både Serie A og den italienske cupen.

I forkant av Champions League 2016/17 er Juventus Italias største håp i turneringen. Roma røk ut av turneringen mot Porto. Napoli er ikke like gode som Juventus og en topplasseringer er ikke å forvente. Flere fotballeksperter spår at Napoli kan ryke allerede i gruppespillet. Juventus kjøpte Higuain fra Napoli for ca 800 millioner kroner, og har dermed enda større sjanser til å vinne Champions League.

Juventus Logo

Laget 2016

Juventus har en spillertropp som kan bekjempe hvilken som helst motstander, særlig etter at Allegri tok over som trener i 2014. Med den tiende dyreste troppen virker det som både spillere og fans er glade over fremgangen, og gleder seg til å spille seg mot den store finalen.

Til tross for sin høye alder er fortsatt Gianluigi Buffon førstevalget mellom stengene. Det er også verdt å nevne at Buffon er tre år yngre enn keeperen til Dynamo Kiev, Sjovkovskij. Forsvaret til Juventus består av de italienske landslagsspillerne Chiellini, Barzagli og Bonucci. I tillegg til backene Benatia, Alex Sandro, Dani Alves og Stephan Lichtsteiner.

På midtbanen finner vi Allegri Pjanic, Khedira, Marchisio, Hernanes, Lemina, Asamoah og Sturaro. Spissen Simone Zaza er verdenskjent som en god straffespark skyter, men ble solgt til West Ham i 2015. I dag spiller han for Valencia. Juventus klarer seg uten Zaza og har en rekke andre gode spillere i angrepsposisjon, som for eksempel Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, Mario Mandzukic og Marko Pjaca.

Champions League odds

Hvis vi ser bort fra de store klubbene, Bayern München, Barcelona og Real Madrid, er Juventus favoritter til å vinne Champions League 2016/17. Dette sier mye om hvor gode fotballspillere de italienske mesterne er. Hos spillselskaper får du kun 12.00 i odds om du velger å spille på Juventus. Med slike odds ansees klubben til å ha større sjanser til å avansere i Champions League enn Manchester City, PSG, Atletico Madrid og Borussia Dortmund.

Foretrekker du å satse penger på hvilket lag som vinner gruppen, kan du satse på Juventus som vinner av gruppe H med en odds på 1.55. Favoritt nummer to, Sevilla, gir deg 3.25 i odds.

Italian Football Supporters

Gruppekamper i Champions League

Både Sevilla og Juventus bør være svært fornøyde med trekningen av gruppespillet. De er begge favoritter til å vinne gruppe H, og det burde ikke vært vanskelig å gå videre til sluttspillet. Gruppe H består av Juventus, Lyon, Sevilla og Dinamo Zagreb. Det er viktig å kapre førsteplassen i gruppen, da blir man seeded og møter svakere motstand i åttendelsfinalen.
Juventus sparker i gang gruppen med kamp mot Sevilla i Torino 14 september 2016. Returkampen spilles 22. november. Det italienske laget vil møte tøff motstand når de spiller mot Lyon på bortebane i oktober.

Fakta Juventus

Land: Italia
By: Torino
Seire i Champions League: To titler: 1984/85 og 1995/96
UEFA ranking: 5
Spillerverdi i følge Transfermarkt: 422 millioner euro
Beste spillere: Higuain, Dybala, Bonucci, Mandzukic, Asamoah, Chiellini, Khedira, Pjanic, Buffon, Evra
Trener: Massimiliano Allegri
Kallenavn: Juventus har mange kallenavn, inkludert Vecchia Signora (Den gamle dame), Fidanzata d’Italia (italiensk venninne) og Zebre (Zebra)
Hjemmebane: Juventus Stadium (41,500 tilskuere)
Grunnlagt: 1897
CL 2016/17 Gruppe: Gruppe H